IPTV står för” television with Internet protocol ” för dess akronym på engelska. “IP” i IPTV är densamma som för din IP-adress eller VoIP (voice over IP). Allt som betyder är att tv-programmering kommuniceras via Internetprotokollet.

För att förstå vad det betyder behöver du veta lite om hur icke-IPTV-TV eller traditionell TV fungerar. Med kabel-eller satellit-TV skickar stationer signaler och tittarna tar emot dem, du kan bara se vad som sänds. Ställ bara in när du kan och se vad som finns tillgängligt på Dreamfilms.se.

IPTV är annorlunda. Istället för att överföra innehåll via ljuspulser på en fiberoptisk kabel eller radiovågor från en satellit skickas program och filmer över sin vanliga internetanslutning. (Du kan använda en kabel eller satellit internetuppkoppling, men dessa är oberoende av de som vanligtvis sänder dina tv-signaler via Smart-TV.se.)

I stället för att sända en mängd olika program på ett visst schema använder de flesta och bästa IPTV-leverantörer video-on-Demand (VOD) eller tidsändrande media; detta koncept kommer att diskuteras senare.

Det finns en komplicerad nätverksarkitektur bakom allt detta som gör att det fungerar, inklusive mycket omkodning från traditionella signaler till IP-kompatibla signaler. Men det viktiga är att du inte behöver titta på vad som överförs. Du kan fråga oss vad du vill se och vi skickar det till dig omedelbart.

Om du har använt en streamingtjänst som Netflix eller Hulu är det samma idé, men med TV istället för bara filmer eller serier.