Vad menas med bredband?

Bredband hänvisar till ett höghastighetsöverföringsmedium med hög kapacitet som kan bära signaler från olika oberoende nätverksbärare. Den utförs på en enda fiberoptisk eller koaxialkabel genom att installera olika bandbreddskanaler. Bredbandsteknik möjliggör ett brett spektrum av frekvenser och används för att överföra data, röst och video över långa avstånd parallellt.
Bredband Förklaras

De två definierande egenskaperna hos bredband är dess höghastighetskvalitet och tillgänglighet dygnet runt. Båda dessa funktioner skiljer bredband från de äldre uppringda anslutningarna. Uppringningarna var både långsammare och var inte alltid på. Men när det var på störde det vanligtvis telefonnätet.

ADSL Bredband ger mer flexibilitet i användningen än uppringd. Även om det liknar uppringd, erbjuder det att ansluta hem och företag till Internet och en gemenskap av globala online-användare.
Bredbandskapacitet

Vissa myndigheter gav exakta definitioner av bredband som inkluderar minsta nedladdning och uppladdningshastighet. Dessa inkluderar ett visst antal megabit per sekund. Nedladdningen, uppladdningen och mediekonsumtionsförmågan hos bredband är mycket högre än uppringd.

Men den exakta volymen beror på den specifika typen av bredband som används och användarens plats. Bredbandshastigheten gör också onlinespel och interaktiva tjänster möjliga.
Bredbandsutveckling i Indien

Alldeles för länge låg Sveriges internetaction centrerad i sina metrostäder och lämnade ut även relativt stora städer som Lucknow. Den framväxande online access-kampanjen i mindre städer och landsbygdens Indien inträffade främst via mobildata som överfördes över det trådlösa spektrumet. Hem bredband var inte någonstans på bilden.